Νέο πλοίο προσθέτει στο στόλο η EuroDry του Αριστείδη Πίττα

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 07:24
UPD:07:24
www.eurodry.gr/

Του Γιώργου Γεωργίου
[email protected]

Με ένα μεταχειρισμένο bulk carrier ενισχύει το στόλο της η EuroDry, συμφερόντων του Αριστείδη Πίττα, διατηρώντας την αισιοδοξία της για την πορεία της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Ειδικότερα, χθες ανακοινώθηκε η απόκτηση του supramax Molyvos Luck (χωρητικότητας 57.924 dwt και κατασκευής 2014), έναντι 21,2 εκατ. δολαρίων. Tο βαπόρι, το οποίο ανήκε κατά πλειοψηφία σε μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος και το διαχειρίζεται η Eurobulk, συμφερόντων του κ. Πίττα, αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Το πλοίο συνοδεύεται από ναύλωση, με τίμημα έναντι 13.250 δολαρίων την ημέρα, μέχρι τον Απρίλιο του 2022.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η αγορά θα χρηματοδοτηθεί αρχικά με ιδία κεφάλαια, ενώ μερική χρηματοδότηση θα προσφερθεί από τραπεζικό δάνειο, μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Πλάνο επενδύσεων

«Η εξαγορά επεκτείνει το μοντέρνο στόλο μας, σε μία περίοδο που τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς είναι πολύ υποστηρικτικά, καθώς υπάρχουν σημάδια ότι η πανδημία μπορεί να υποχωρήσει και η ανάπτυξη του στόλου αναμένεται περιορισμένη, όπως φαίνεται από το ιστορικό χαμηλό του βιβλίου παραγγελιών» τόνισε ο πρόεδρος και CEO της EuroDry, Αριστείδης Πίττας.

«Στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, αναμένουμε ότι το Molyvos Luck θα συνεισφέρει σημαντικά στα καθαρά έσοδα και τα EBITDA. Η συσσώρευση κεφαλαίων που παράγει ο στόλος της εταιρείας, μας παρέχει πολλές επιλογές επενδύσεων, επέκτασης ή επιβράβευσης των μετόχων» κατέληξε.

Μετά την παράδοση του Molyvos Luck, ο στόλος της EuroDry θα αποτελείται από 10 πλοία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα