Deutsche Telekom: Κέρδισε δικαστική διαμάχη με την Κομισιόν- Θα λάβει αποζημίωση 1,8 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 14:05
UPD:14:35
REUTERS/WOLFGANG RATTAY

Η Deutsche Telekom κέρδισε μια δικαστική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ζητάει από την Κομισιόν να καταβάλει 1,8 εκ. ευρώ στην εταιρεία μετά την άρνησή της να καταβάλει τόκους για την επιστροφή προστίμου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2014 επέβαλε στην εταιρεία πρόστιμο 31,1 εκατ. ευρώ για   κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στη σλοβακική αγορά ευρυζωνικών επικοινωνιών. Κατόπιν έφεσης, ένα κατώτερο δικαστήριο της ΕΕ μείωσε το πρόστιμο, κατά περίπου 12 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο επεστράφη στη Deutsche Telekom. Έπειτα ωστόσο προέκυψε διαφωνία σχετικά με την άρνηση της Κομισιόν να καταβάλει τόκους για την περίοδο μεταξύ της πληρωμής και της μερικής επιστροφής.

Το δεύτερο υψηλότερο δικαστήριο της Ένωσης, το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, επιδίκασε την Τετάρτη στην εταιρεία 1,8 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση «για τη ζημία που υπέστη ως αποτέλεσμα της άρνησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να της καταβάλει τόκους υπερημερίας επί του ποσού το προστίμου που είχε καταβάλει αχρεωστήτως για παράβαση των κανόνων ανταγωνισμού».

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα