Μεγάλες απώλειες στην Wall Street - Χαμηλό τριών μηνών για τον Nasdaq

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 23:44
UPD:19/01/2022 00:03
REUTERS/Carlo Allegri

Με μεγάλες απώλειες έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street υπό την πίεση των υψηλών ομολογιακών αποδόσεων αλλά και στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Goldman Sachs.

O Dow Jones υποχώρησε 1,5% ή κατά 543,34 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,8%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 2,6%, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια τριών μηνών. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας απέχει περισσότερο από 10% από το πρόσφατο υψηλό του, κλείνοντας κάτω από το μέσο όρο διακύμανσης των τελευταίων 200 ημερών για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020. Ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 υποχώρησε 3,1%. 

Να σημειωθεί ότι η αμερικανική αγορά έμεινε κλειστή τη Δευτέρα λόγω της αργίας του Martin Luther King. 

Η μετοχή της Goldman Sachs υποχώρησε 7% από τη στιγμή που η τράπεζα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των αναλυτών για τα αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2021. Τα λειτουργικά έξοδα της τράπεζας αυξήθηκαν 23% λόγω των μεγάλων μισθολογικών αυξήσεων προς τους εργζομένους της. 

Την ίδια στιγμή, οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών εκτινάχθηκαν στα ύψη, αγγίζοντας προς στιγμή το 1,87%, ενώ του διετούς ξέφυγε πάνω από το φράγμα του 1% για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο προτού η πανδημία βυθίσει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία.  

«Η αγορά ομολόγων εξακολουθεί να προεξοφλεί πιο επιθετικές κινήσεις από την FED με βάση τον υψηλό πληθωρισμό. Η μεγαλύτερη του αναμενομένου σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ θα οδηγήσει σε μείωση των αποτιμήσεων, καθώς η ανάπτυξη της οικονομίας θα επιβραδυνθεί», σημειώνει η Κάθι Μπόστζανσικ της Oxford Economics. 

   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα