Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Νόμιμο δικαίωμα η πώληση σε μειωμένες τιμές

«Δεν προαναγγέλονται ούτε διαφημίζονται εκπτώσεις» - Απάντηση στους ελέγχους του ΥΠΑΝ
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2007 17:02

«Ο Νόμος δεν απαγορεύει την πώληση σε μειωμένες τιμές, αλλά την εξαγγελία διενέργειας πωλήσεων σε μειωμένες τιμές, που επιτρέπει μόνον σε ορισμένες χρονικές περιόδους, νομοθετικώς καθοριζόμενες. Η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές, χωρίς προηγούμενες εξαγγελίες και διαφημίσεις, είναι νόμιμο δικαίωμα, που ελεύθερα ασκείται στα πλαίσια του ισχύοντος και συνταγματικώς κατοχυρωμένου συστήματος της οικονομίας της αγοράς».

Αυτό υπογραμμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τους ελέγχους που πραγματοποιούν οι ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης για προεκπτώσεις σε καταστήματα της πρωτεύουσας, εμμένοντας στη θέση του για το χρόνο έναρξης των εκπτώσεων.

Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος, «οι έμποροι σήμερα δεν προαναγγέλλουν εκπτώσεις ούτε καθ' οιονδήποτε τρόπο ανακοινώνουν ή διαφημίζουν ότι διενεργούν εκπτώσεις. Ασκούντες το συνταγματικώς προστατευόμενο δικαίωμά τους, αποφασίζουν να διαθέσουν τα εμπορεύματά τους στις τιμές που ελεύθερα διαμορφώνουν, χωρίς προηγούμενες αναγγελίες ή ανακοινώσεις».

«Το δικαίωμά τους ακριβώς αυτό υπενθύμισε στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, η αφίσα του δε, που πρόσφατα κυκλοφόρησε, δεν εξαγγέλλει διενέργεια εκπτώσεων, ούτε συνιστά στα μέλη του να αναγγείλουν εκπτώσεις», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «με την αφίσα αυτή το συνδικαλιστικό όργανο του εμπορικού κόσμου εκφράζει την αντίθεσή του προς την νομοθετικώς καθορισμένη σήμερα χρονική περίοδο των εκπτώσεων και επιζητεί την τροποποίησή της».

Όπως ακόμη τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, η αναγραφή διπλών τιμών και η δημοσιοποίηση καθ' οιονδήποτε τρόπο των παρεχόμενων από την επιχείρηση εκπτώσεων, επιβάλλεται μόνο κατά την περίοδο των τακτικών εκπτώσεων 22/1-25/2.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα