Πολυετής ναύλωση με έσοδα $100 εκατ. για νεότευκτο LNG carrier της ΤΕΝ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 17:48
UPD:17:54
www.tenn.gr

Μακροχρόνια ναύλωση με σημαντικά έσοδα ανακοίνωσε σήμερα η Tsakos Energy Navigation του Νικόλα Τσάκου για το νεότευκτο LNG carrier «Tenergy» (χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων), το οποίο παραδόθηκε από γιάρδα της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ναύλωση, διάρκειας κατ’ ελάχιστο πέντε ετών, αναμένεται να προσφέρει ελάχιστα ακαθάριστα έσοδα ύψους 100 εκατ. δολαρίων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στην υπό διαρκή ανάπτυξη αγορά του LNG, με την παράδοση και τη ναύλωση αυτού του τελευταίας τεχνολογίας και περιβαλλοντικά φιλικού πλοίου» σχολίασε ο COO της TEN, Γιώργος Σαρόγλου.

«Οι προοπτικές ανάπτυξης της ΤΕΝ και οι ταμειακές ροές, με ελάχιστη συσσώρευση εσόδων άνω του 1 δισ. δολαρίων και πρόσθετες ανοδικές δυνατότητες, δίνουν την ευκαιρία στη διοίκηση να επιδιώξει αναπτυξιακή στρατηγική και να διαφοροποιήσει περαιτέρω το αποτύπωμα της εταιρείας στον ευρύτερο ενεργειακό χώρο» κατέληξε.

Η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο ναυτιλιακή διαχειρίζεται 71 πλοία. Το πρόγραμμα ναυπήγησης που «τρέχει» περιλαμβάνει ένα suezmax DP2 shuttle tanker και τέσσερα aframaxes, με δυνατότητα καύσης LNG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα