Credit Suisse: Ποιος διαδέχεται τον Οζόριο στην προεδρία

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 15:06
UPD:15:07
EPA/ENNIO LEANZA

Έναν Ελβετό τραπεζίτη επέλεξε η Credit Suisse προκειμένου να διαδεχθεί στη θέση του προέδρου τον Αντόνιο Χόρτα Οζόριο,  ο οποίος και αναγκάστηκε σε παραίτηση μόλις 9 μήνες μετά τη λήψη των καθηκόντων του, καθώς παραβίασε τους κανόνες της καραντίνας.  

Πρόκειται για τον 62χρονο Άξελ Λέχμαν, ο οποίος έχει μακρά παρουσία στον ελβετικό τραπεζικό τομέα. Η επιλογή αυτή αντανακλά εκείνη στις αρχές του 2022, όταν η τράπεζα αντικατέστησε αιφνιδίως τον διευθύνοντα σύμβουλο Τιντιάν Τίαμ, στον απόηχο σκανδάλου κατασκοπείας, με τον επίσης Ελβετό, Τόμας Γκοτσταϊν. Ήταν ο πρώτος Ελβετός διευθύνων σύμβουλος στη Credit Suisse σε διάστημα σχεδόν δύο δεκαετιών. 

Το καθήκον του Λέχμαν είναι τώρα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό, του οποίου οι αποτυχίες τον τελευταίο χρόνο έχουν θέσει υπό πίεση τη μετοχή. 

Ο Λέχμαν είχε ενταχθεί στο δυναμικό της Credit Suisse από τον Οκτώβριο ως επικεφαλής της Επιτροπής Κινδύνων. Στο παρελθόν είχε διατελέσει διευθυντής επιχειρήσεων του ομίλου UBS και επικεφαλής της μονάδας προσωπικής τραπεζικής και επιχειρηματικών δανείων της UBS Switzerland. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 57χρονος Οζόριο ήταν μία προσωπικότητα που με ένθερμους υποστηρικτές, αλλά και πολέμιους στους κόλπους της Credit Suisse. Σύμφωνα με το Bloomberg ορισμένα στελέχη που μίλησαν, υπό καθεστώς ανωνυμίας, σχολίασαν πως το απότομο στυλ του ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η τράπεζα για να ορθοποδήσει ύστερα από μία σειρά σκανδάλων. Άλλα στελέχη ωστόσο σχολίασαν πως ήταν ένας επικεφαλής, που προακλούσε διχασμό. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα