Amazon: «Στοπ» στο σχέδιο να σταματήσει να δέχεται πληρωμές με Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 15:02
UPD:15:04
REUTERS/GONZALO FUENTES

Η Amazon απέσυρε τα σχέδια να σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η αναμενόμενη αλλαγή σχετικά με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας Visa στο Amazon.co.uk δεν θα πραγματοποιηθεί πλέον στις 19 Ιανουαρίου», ανέφερε η Amazon. «Συνεργαζόμαστε στενά με τη Visa για μια πιθανή λύση που θα επιτρέψει στους πελάτες να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες Visa στο Amazon.co.uk.»

«Οι πελάτες της Amazon μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κάρτες Visa στο Amazon.co.uk μετά τις 19 Ιανουαρίου, ενώ συνεργαζόμαστε στενά για να καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε η Visa.

Υπήρξε ένταση μεταξύ των λιανοπωλητών και των παρόχων πληρωμών, τους οποίους κατηγορούν ότι χρεώνουν άδικα υψηλές χρεώσεις. Η Amazon εφάρμοσε πρόσθετες προσαυξήσεις για τις πιστωτικές κάρτες Visa στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη πέρυσι.

Επίσης, διερευνά νέες επιλογές πληρωμής πέρα ​​από τις πιστωτικές κάρτες, όπως «αγορά-τώρα-πληρωμή-αργότερα» (buy now-pay later).

Μετά το Brexit, η Visa και η ανταγωνιστική εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών Mastercard έχουν αυξήσει τις διατραπεζικές προμήθειες, τη μείωση που κάνουν στις ψηφιακές συναλλαγές μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επετράπη να αυξήσουν τις χρεώσεις τους αφού έπαυσε να ισχύει το ανώτατο όριο της ΕΕ στις διατραπεζικές προμήθειες στη Βρετανία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT, CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα