Knight Vinke: Πώληση του μεριδίου στη Suez SA

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007 11:20

ΣΤΗΝ πώληση μεριδίου στη Suez SA, τη δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, προχώρησε η εταιρεία επενδύσεων, Knight Vinke Asset Management, θέτοντας τέλος στην πλέον των δύο ετών εκστρατεία της κατά της διοίκησης.

Η Knight Vinke πούλησε τις μετοχές της Suez μέσα στις 10 τελευταίες, σύμφωνα με τον Martin Forrest, εκπρόσωπο της εταιρείες. Οι μετοχές της Suez έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή και στα 40,34 ευρώ η μία, μετά την άνοδο 50% που σημείωσαν το 2006, καθώς προσπάθησε να ολοκληρώσει τη συγχώνευση ύψους 45,6 δισ. ευρώ (56 εκατ. δολ.) με την Gaz de France SA, για να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης.

Ο επενδυτικός διευθυντής της Vinke, Eric Knight, ήταν αντίθετος σε δεκάδες σελίδες καταχωρήσεων ότι οι όροι της γαλλικής κυβέρνησης με τους οποίους έγινε ο διακανονισμός της συγχώνευσης ήταν άδικος για τους μετόχους της Souez. Η Vinke είπε ότι μία δίκαιη τιμή ήταν τα 38 με 42 ευρώ ανά μετοχή.

«Αφού επιτύχαμε τον στόχο της αξίας, αποφασίσαμε να πουλήσουμε το μερίδιό μας στην Suez], ανέφερε σήμερα στη δήλωσή του ο Forrest, συμπληρώνοντας: «Συνεχίζουμε να αμφιβάλλουμε για την πραγματική αξία του αποτελέσματος των βιομηχανικών συνεργειών από μια συγχώνευση της Suez και της Gaz de France».

Η Knight Vinke, στους επενδυτές της οποίας περιλαμβάνεται το California Public Employees' Retirement System, άρχισε να αγοράζει μετοχές της Suez, όταν αυτές διαπραγματεύοντο στα 16,75 ευρώ η μία και άρχισε να τις πουλά στα 39 ευρώ η μία, σύμφωνα με τον Forrest.

O Eric Knight δεν βρέθηκε άμεσα για να σχολιάσει το θέμα, σύμφωνα με τον Forrest, ενώ ο τελευταίος δεν ανακοίνωσε το ακριβές μέγεθος της πώλησης, παρά ότι ήταν λιγότερο του 1% της Suez. Ο ίδιος δεν ανέφερε ούτε τα ονόματα των αγοραστών.

Η Vinke πουλούσε ενώ ο Albert Frere αγόραζε. Ο Frere, Βέλγος δισεκατομμυριούχος είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της Suez, με μερίδιο τουλάχιστον 8%.

Ο Frere δαπάνησε 206,7 εκατ. ευρώ αγοράζοντας μετοχές σε τιμή, κατά μέσον όρο, 39 ευρώ η μία στις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την αρμόδια χρηματιστηριακή αρχή της Γαλλίας - Autorite des Marches Financiers – σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα