Arris: 1,2 δισ. δολ. για την εξαγορά της Tandberg Television

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007 12:02

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Tandberg Television ASA, της νορβηγικής εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού αναμεταδόσεων, αντί ποσού 1,2 δισ. δολ., με στόχο την επέκτασή της στην αγορά ψηφιακού υλικού βίντεο, προχώρησε η Arris Group Inc., εταιρεία παροχής δικτύων αναμετάδοσης των ΗΠΑ.

Η Arris προσέφερε 96 κορώνες (14,93 δολ.) για κάθε μία μετοχή της Tandberg, εκ των οποίων οι 80 κορώνες είναι σε μετρητά και οι 16 κορώνες σε μετοχές της Arris, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Tandberg στο Οσλο. Η προσφορά είναι περίπου 12% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Tandberg στις 86 κορώνες η μία, στις 12 Ιανουαρίου. Οι μετοχές της Tandberg, σημείωσαν άνοδο έως 11%, φθάνοντας στις 95,7 κορώνες η μία και διαπραγματεύθηκαν στις 95,6 κορώνες η μία, στις 9:56 π.μ., ώρα Οσλο.

Η Tandberg, που έχει το 25% του μεριδίου της παγκόσμιας αγοράς επεξεργασίας βίντεο, είπε ότι το διοικητικό της συμβούλιο εισηγείται ομόφωνα στους μετόχους να αποδεχθούν την προσφορά της Arris, η οποία εδρεύει στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Η συνδυασμένη εταιρεία, που απασχολεί πλέον των 1.600 εργαζομένων, είχε πωλήσεις 1 δισ. δολ. το 2005.

Η εμπορική συναλλαγή αποτελεί αντικείμενο εγκρίσεων των αρμοδίων αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την Tandberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα