Ευρυζωνική σύνδεση διαθέτει ένα στα επτά νοικοκυριά

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2007 17:48

Ένα στα επτά νοικοκυριά στην Ελλάδα έχει ευρυζωνική σύνδεση, καθώς η διείσδυση της τεχνολογίας ADSL επί των νοικοκυριών αγγίζει πλέον πανελλαδικά το 13%. Στις αρχές του 2005, μόλις ένα στα 100 νοικοκυριά είχε ADSL, ποσοστό μόλις 1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο ΟΤΕ.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2006 οι ευρυζωνικές συνδέσεις ανέρχονταν σε 512.000 πανελλαδικά. Υπερτριπλασιάστηκαν δηλ. σε σχέση με ένα χρόνο πριν, αφού στο τέλος του 2005 υπήρχαν περίπου 150.000 συνδέσεις, μια αύξηση της τάξεως του 238%.

Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην διάδοση της ευρυζωνικότητας στην περιφέρεια. Αν και το μεγαλύτερο ποσοστό διείσδυσης, όπως ήταν αναμενόμενο, εμφανίζεται στην Αττική με ποσοστό περίπου 18%, στην 2η και 3η θέση βρίσκονται οι νομοί Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, με ποσοστό γύρω στο 17%. Ο νομός Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην 4η θέση όσον αφορά στη διείσδυση της τεχνολογίας ADSL στα νοικοκυριά, αν και προηγείται των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου σε απόλυτα νούμερα χρηστών ADSL.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2006, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΤΕ, η Ελλάδα παρουσίασε εξαιρετικά ταχύ ρυθμό αύξησης ADSL συνδέσεων, ακόμα και σε σύγκριση με την παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς έρευνας Global Broadband Statistics της Point Topic , η Ελλάδα ήταν η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο όσον αφορά στο ρυθμό αύξησης ευρυζωνικών συνδέσεων τόσο κατά το 2ο τρίμηνο του 2006 όσο και για την περίοδο 3ο τρίμηνο 2005 - 3ο τρίμηνο 2006.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης: «Με σαφή και ξεκάθαρη στρατηγική, ο ΟΤΕ σχεδίασε και υλοποίησε μέσα στο 2006 μια σειρά ενεργειών σε επίπεδο υποδομών, υπηρεσιών, αλλά και δράσεων εκπαίδευσης – ενημέρωσης του κοινού, πετυχαίνοντας έτσι τους στόχους που είχε θέσει. H μέχρι τώρα πρόοδος δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί το έργο μας. Βασισμένοι στο επιχειρησιακό μας σχέδιο, θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας ώστε να φτάσουμε σύντομα τους Ευρωπαίους ομολόγους μας».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα