Hunan Zhuye: Αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής ψευδαργύρου

Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 10:29

ΣΤΗΝ αύξηση της ετήσιας δυναμικότητάς της κατά 100.000 τόνους, θα προχωρήσει η Hunan Zhuye Torch Metals Co., το εισηγμένο στο Χρηματιστήριο σκέλος της μεγαλύτερης εταιρείας ψευδαργύρου της χώρας, όταν θα ολοκληρώσει τη βελτίωση της γραμμής παραγωγής της το επόμενο έτος. Οι μετοχές της εταιρείας αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι εργασίες αναβάθμισης αξίας 1,72 δισ. γιουάν (221 εκατ. δολ.) θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2008, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι τιμές του ψευδαργύρου στο Λονδίνο σχεδόν διπλασιάστηκαν πέρυσι, καθώς η ζήτηση για το μέταλλο που χρησιμοποιείται στην επικάλυψη του ατσαλιού, υπερέβη τις προμήθειες από τα ορυχεία.

Η κατανάλωση στην Κίνα, τη μεγαλύτερη χώρα χρήσης ψευδαργύρου στον κόσμο, ενδέχεται να αυξηθεί 7,3% φέτος, ταχύτερο από την ανάπτυξη της παραγωγής που θα έχει ρυθμό 3,6%, σύμφωνα με την Beijing Antaike Information Development Co.

Οι μετοχές της Zhuye σημείωσαν άνοδο στο ημερήσιο επιτρεπτό όριο του 10% σήμερα, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, πριν κλείσουν στα 11,49 γιουάν η μία στις 3 μ.μ., κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου στη Σαγκάη, τοπική ώρα.

Η παραγωγή ψευδαργύρου της Zhuye το πρώτο εξάμηνο του 2006 αυξήθηκε 22% έναντι της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου, φθάνοντας στους 196.000 τόνους, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση της εταιρείας. Η παραγωγή ψευδαργύρου της Huludao Zinc Industry Co., της πιο κοντινής ανταγωνίστριας της Zhuye στην Κίνα, αυξήθηκε 2%, στους 90.737 τόνους την ίδια χρονική περίοδο.

Τα καθαρά κέρδη της Zhuye αυξήθηκαν τρεις φορές φθάνοντας στα 91,5 εκατ. γιουάν ή 0,21 γιουάν ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 23,6 εκατ. γιουάν ή 0,055 γιουάν ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα