Πάνω από τις 950 μονάδες το Χ.Α. - Νευρικότητα στην Ευρώπη

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 14:29
UPD:14:32
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις 956 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφοντας κέρδη 0,65%, με τον τζίρο στα 56 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό, η Aegean καταγράφει άνοδο άνω του 2%, με τις Alpha Bank, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΔΕΗ να κερδίζουν 1%. Η Eurobank υποχωρεί 1,3%.

Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, καθώς οι παγκόσμιες αγορές υποχώρησαν μετά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό τις ΗΠΑ που έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν και πάλι τον Δεκέμβριο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με οριακές μεταβολές, όπως επίσης ο DAX στη Φρανκφούρτη και ο FTSE στο Λονδίνο. Στις 7.196 μονάδες με πτώση 0,5% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.

Ορισμένοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να δείχνει σημάδια κορύφωσης, επομένως η έκθεση θα εξεταστεί προσεκτικά για τη μακροπρόθεσμη τάση.

Αν και ο ΔΤΚ δεν είναι ο κύριος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παρακολουθούν διάφορα μέτρα καθώς ξεκινούν τα πρώτα στάδια αυστηροποίησης των πιο διευκολυντικών μέτρων πολιτικής στην ιστορία της κεντρικής τράπεζας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα