LG.Philips: Ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο

Εξ αιτίας της χαμηλότερης τιμής που πωλούνται οι οθόνες
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 12:09

ΖΗΜΙΕΣ για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών πώλησης τηλεοράσεων, εμφάνισε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής oθονών υγρών κρυστάλλων στον κόσμο, LG. Philips LCD Co.

Η εταιρεία εμφάνισε καθαρές ζημίες 174 δισ. ουόν (186 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου από κέρδη 328 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν 3,4%, φθάνοντας στα 3,07 τρισ. ουόν. Τόσο τα κέρδη όσο και οι πωλήσεις, διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Πέρυσι, οι μετοχές της LG.Philips, που δημιουργήθηκε το 1999 ως venture μεταξύ της LG Electronics Inc. και της Royal Philips Electronics NV της Ολλανδίας, υποχώρησαν τα μέγιστα μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου. Σήμερα, σημείωσαν άνοδο 1% κλείνοντας στα 29.200 ουόν η μία στη Σεούλ, πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 10 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomerg, η εταιρεία το τέταρτο τρίμηνο προβλεπόταν να εμφανίσει ζημίες 158 δισ. ούον, σε πωλήσεις 3,25 τρισ. ουόν.

Οι παγκόσμιες προμήθειες LCD σημείωσαν αύξηση 70% το 2006 από 58% υψηλότερη ζήτηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Lehman. Οι προμήθειες θα αυξηθούν 43% φέτος, υπερβαίνοντας την 40% ανάπτυξη της ζήτησης, ανέφερε η Lehman.

H διόγκωση των ζημιών, ανάγκασε την LG.Philips να αλλάξει τη στρατηγική της. Τον Οκτώβριο η εταιρεία είπε ότι θα μειώσει τις επενδύσεις της το 2007 στο 1,1 τρισ. ούνο, από 3 τρισ. ουόν το 2006, προκειμένου να μειώσει το κόστος. Το επόμενο εργοστάσιο της εταιρείας θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του σε οθόνες για κομπιούτερ και για ηλεκτρονικά σημειωματάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα