Τράπεζα Κύπρου: «Απαράδεκτη» η πρόταση της ΜPB

Επέκταση στη Ρωσία
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 12:53

Η προσφορά της Marfin Popular Bank «δεν είναι σοβαρή. Είναι μία τελείως απαράδεκτη προσφορά για τους μετόχους μας», δήλωσε στο Reuters ο κ. Χαρίλαος Σταυράκης, γενικός διευθυντής του ομίλου της Τράπεζας Κύπρου.

«Δεν είναι μόνο μηδενικό το premium, αλλά είναι οι μετοχές της Marfin, οι οποίες, κατά τη γνώμη μας, είναι συγκριτικά λιγότερο ελκυστικές μακροπρόθεσμα», τόνισε ο κ. Σταυράκης.

«Είμαστε εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, αλλά είμαστε ακόμη Κύπριοι. Για όσο καιρό η Κύπρος βρίσκεται υπό μερική κατοχή, πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο οικονομικό και πολιτικό θέμα να μην κυριαρχήσουν ξένα συμφέροντα στο τραπεζικό σύστημα», δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ο γενικός διευθυντής του Ομίλου της Τράπεζας Κύπρου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυπριακή τράπεζα αναμένει να είναι σε πλήρη λειτουργία στη Ρωσία φέτος, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της: «Η Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται τώρα σε κρίσιμο σημείο για την περαιτέρω ανάπτυξη. Έχουμε ένα φιλόδοξο στρατηγικό σχέδιο για τη Ρωσία και αυτή αποτελεί χρυσή ευκαιρία για εμάς τα επόμενα χρόνια».

Η τράπεζα αναμένει να έχει την τελική επίσημη άδεια από τις ρωσικές αρχές τους επόμενους τρεις μήνες, είπε.

Η Τράπεζα Κύπρου έχει περίπου 30.000 Ρώσους πελάτες στα βιβλία της μέσω του κυπριακού offshore επιχειρηματικού κλάδου. Επί του παρόντος δραστηριοποιείται εκεί μέσω γραφείου αντιπροσωπείας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα