Νομαρχία Πειραιά: Πρόστιμα 20.000 € σε 50 επιχειρηματίες

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 13:17

Στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 20.000 ευρώ προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά σε 50 επιχειρηματίες για παράβαση της κείμενης νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την εμπορία και διακίνηση τροφίμων φυτικής προέλευσης.

Τα πρόστιμα ήταν αποτέλεσμα των επισταμένων ελέγχων που πραγματοποίησαν οι γεωπόνοι της Νομαρχίας Πειραιά στη Κεντρική Λαχαναγορά στον Ρέντη, σε σούπερ μάρκετ, αλλά και σε λαϊκές αγορές στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας, στη συντριπτική πλειονότητα των παραβάσεων οι ελεγκτές διαπίστωσαν παντελή έλλειψη σημάνσεων σε διάφορα είδη όπως πατάτες, ντομάτες, πορτοκάλια, λεμόνια και λοιπά οπωρολαχανικά και φρούτα, κακές συνθήκες συντήρησης, ενώ σε τρεις περιπτώσεις στην Α' Λαϊκή Αγορά Πειραιά οι ελεγκτές εντόπισαν προϊόντα εισαγωγής να πωλούνται ως ελληνικά.

Στις δύο περιπτώσεις αχλάδια Ισπανίας πωλούνταν ως προερχόμενα από τον Βόλο, ενώ σε μία ακόμη περίπτωση κρεμμύδια Ινδίας πωλούνταν ως Θηβών.

Τα πρόστιμα επέβαλε με απόφασή του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας μετά την συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής κυρώσεων της Διεύθυνσης Γεωργίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα