Παπαστράτος: Aύξηση πωλήσεων - μείωση καθαρών κερδών

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2001 19:29

Στο ποσό των 80,9 δισ. δρχ. ανήλθαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Παπαστράτος ΑΒΕΣ στο εννεάμηνο του 2001, έναντι 74,1 δισ. δρχ. στο αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο, σημειώνοντας αύξηση 9,2%.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε σε 9,1 δισ. δρχ., αυξημένο κατά 28,6% σε σχέση με πέρυσι. Το ποσοστό EBITDA επί των καθαρών πωλήσεων ανήλθε στο 11,2% έναντι 9,5% της αντίστοιχης περυσινής περιόδου ως αποτέλεσμα της αύξησης του μικτού περιθωρίου κέρδους.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου ήταν μειωμένα κατά 4,8%, λόγω των αρνητικών υπεραξιών από την πώληση συμμετοχών και χρεογράφων την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο. Εάν εξαιρεθούν οι υπεραξίες αυτές, τα καθαρά κέρδη θα ήταν ενισχυμένα κατά 52%.

Στην Ελλάδα ο όγκος των πωλήσεων σε ποσότητα παρουσίασε αύξηση 6,7%. Το μερίδιο αγοράς της εταιρείας αναμένεται να φθάσει στο 15% στο τέλος του έτους. Στην Ουκρανία ο όγκος των πωλήσεων εξακολουθεί να υπολείπεται των αρχικών προβλέψεων της διοίκησης, με αποτέλεσμα να παραμένει ο προβληματισμός για την συνέχιση της λειτουργίας της Papastratos Ukraine.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα