OΠΕΚ: Δεν τίθεται θέμα έκτακτης σύσκεψης, λέει ο Al-Naimi

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 14:05

ΕΚΤΑΚΤΗ σύσκεψη, για να συζητήσει το θέμα περαιτέρω μείωσης της παραγωγής, πρέπει να συγκαλέσει ο ΟΠΕΚ, που παράγει το 40% του πετρελαίου παγκοσμίως, δήλωσε σήμερα μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Νέο Δεχλί, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Ali al-Naimi, από τους πιο σημαντικούς υπουργούς του ΟΠΕΚ.

Η υποχώρηση 14% των συμβολαίων του αργού πετρελαίου μέχρι στιγμής φέτος, ώθησε τη Βενεζουέλα και την Αλγερία να ζητήσουν την άμεση λήψη μέτρων πριν από την προκαθορισμένη σύσκεψη του ΟΠΕΚ στις 15 Μαρτίου. Ο Al-Naimi, ο πιο σημαντικός υπουργός του ΟΠΕΚ, που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, απέρριψε αυτήν την πρόταση.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη», ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Al-Naimi, στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, συμπληρώνοντας: «Όλα τα θεμελιώδη στοιχεία είναι σημαντικά καλύτερα από ότι ήταν στη Ντόχα και πιστεύω ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα βελτιωθούν και άλλο, οπότε η αγορά δεν έχει ανάγκη από μία έκτακτη σύσκεψη», δήλωσε ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησε περίπου 40 σεντς το βαρέλι μετά τις δηλώσεις του Al-Naimi και διαπραγματεύθηκε στα 52,83 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης στις 6:44 π.μ., ώρα Ν. Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα