Tesco: Αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψη κερδών- Με φόρα από τα Χριστούγεννα

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 09:59
UPD:10:00
REUTERS/PHIL NOBLE

Μετά την ανταγωνιστική J Sainsbury, και η Tesco προχώρησε στην αύξηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της μετά απότις  σταθερές διαδικτυακές πωλήσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Tesco δήλωσε την Πέμπτη ότι τα λειτουργικά κέρδη ολόκληρου του έτους από τις λιανικές της δραστηριότητες θα είναι «ελαφρώς πάνω» από το προηγουμένως αναφερόμενο ποσό των 2,5-2,6 δισ.  λιρών. 

Οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο των Χριστουγέννων αυξήθηκαν κατά 0,2% σε σχέση με πέρυσι, υψηλότερες από την εκτίμηση της Citi για σταθερές πωλήσεις. Για τις 19 εβδομάδες έως τις 8 Ιανουαρίου, αυξήθηκαν κατά παρόμοιο ποσοστό. Οι πωλήσεις στην Ιρλανδία αυξήθηκαν τα Χριστούγεννα αλλά μειώθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου συνολικά, ενώ η μονάδα χονδρικής της Booker κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη έναντι αδύναμων συγκριτικών στοιχείων πέρυσι, όταν πολλές παμπ και εστιατόρια υπόκεινταν σε περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις ήταν κάτω από τα επίπεδα του περασμένου έτους, αλλά εξακολουθούν να είναι περισσότερο από 50% υψηλότερες από ό,τι πριν από δύο χρόνια, με την εταιρεία να αποστέλλει ρεκόρ 1,2 εκατομμυρίων παραγγελιών κάθε εβδομάδα.

Τα κέρδη της Tesco Bank αναμένονται τώρα να κυμανθούν μεταξύ 160 και 200 ​​εκατ. λιρών έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για «τουλάχιστον 120 εκατ. στερλίνες», αφού τα επισφαλή χρέη ήταν χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα