Αισιοδοξία για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξ/πολη

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2007 15:28
UPD:15:56

Στην τελική φάση βρίσκονται πλέον οι συζητήσεις για την υπογραφή της συμφωνίας κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Assen Gagauzov συναντήθηκαν σήμερα στην Αθήνα και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την υπογραφή της συμφωνίας, ενώ ο κ. Gagauzov θα βρίσκεται την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στη Μόσχα για συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά.

«Βρισκόμαστε σε καλό σημείο», ανέφερε ο κ. Σιούφας μετά το τέλος της συνάντησης, ενώ ο κ. Gagauzov είπε ότι «είμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν από την υπογραφή της συμφωνίας».

Ο κ. Σιούφας εκτίμησε ακόμη ότι «σε πνεύμα κατανόησης θα επιλυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες μεταξύ Βουλγαρίας και Ρωσίας, ώστε να υπογράψουμε τη συμφωνία και να ανοίξει ο δρόμος κατασκευής του έργου», ενώ χαρακτήρισε δημιουργική τη συνάντηση.

«Το έργο έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για τις τρεις χώρες αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Gagauzov και εξέφρασε την ελπίδα «πολύ σύντομα να υπογράψουμε τη συμφωνία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα