Wipro: 40% η αύξηση των κερδών το τρίμηνο

Υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 08:14

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ των εκτιμήσεων κέρδη κατά 40% εμφάνισε το τελευταίο τρίμηνο η Wipro Ltd., η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού της Ινδίας, αποτέλεσμα των εξαγορών και των νέων πελατών.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 7,45 δισ. ρουπίες (168 εκατ. δολ.) ή 5,14 ρουπίες ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 5,32 δισ. ρουπίες, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα κέρδη της υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των 13 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 7,14 δισ. ρουπίες.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Azim Premji, που δαπάνησε πλέον των 250 εκατ. δολ. για οκτώ εξαγορές πέρυσι, σχεδιάζει μεγαλύτερες επενδύσεις ύψους έως 100 εκατ. δολ. η κάθε μία με στόχο τη μείωση του χάσματος με τις μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Tata Consultancy Services Ltd. και της International Business Machines Corp. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 43% φθάνοντας στα 27,7 δισ. ρουπίες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα έσοδα από το σκέλος τεχνολογίας και πληροφορικής παγκοσμίως, που δεν περιλαμβάνουν πωλήσεις προϊόντων στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, όπως κομπιούτερ, αυξήθηκαν 35%, φθάνοντας στα 28,67 δισ. ρουπίες. Αυτά διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, στα 29 δισ. ρουπίες, αλλά και των εκτιμήσεων της διοίκησής της τον Οκτώβριο για έσοδα 633 εκατ. δολ. ή 28,2 δισ. ρουπίες.

Η Wipro εκτιμά ότι τα έσοδά της θα αυξηθούν στα 685 εκατ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο από τις παγκόσμιες πωλήσεις ΙΤ, μετά την προσθήκη 37 νέων πελατών το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου. Το σκέλος αυτό της εταιρείας, απασχολούσε 66.176 ανθρώπους στα τέλη του τριμήνου.

Χθες οι μετοχές της Wipro σημείωσαν άνοδο 1,6%, φθάνοντας στις 636,85 ρουπίες η μία στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Το τελευταίο τρίμηνο οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 11%, έναντι ανόδου 9,6% του δείκτη Sensitive του Χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα