EADS: Ζημίες το 2006 θα εμφανίσει η Airbus

Από τις καθυστερήσεις κατασκευής του Α380
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 09:01

ΖΗΜΙΕΣ στα προ φόρων και τόκων κέρδη της το 2006, ενδέχεται να εμφανίσει η κατασκευάστρια αεροσκαφών Airbus SAS, σύμφωνα με τη μητρική της εταιρεία, European Aeronautic, Defence & Space Co. εξ αιτίας των καθυστερήσεων και του υψηλότερου κόστους της κατασκευής του Α380.

Επίσης η EADS είπε ότι τα έκτακτα έξοδα που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις των πελατών, τη μείωση της αξίας περιουσιακών στοιχείων ή της οικονομικής επίδρασης του σχεδίου μείωσης κόστους, Power8, που αρχικά αναμενόταν να σημειωθούν το 2007, τώρα προδιαγράφονται στις αρχές του 2006.

«Επιπροσθέτως επιπλέον έξοδα για το Α380 που δεν προβλέφθηκαν μπορεί να υπάρξουν», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η EADS. Σε επίπεδο ομίλου τα προβλεπόμενα θετικά Ebit από τα άλλα σκέλη της EADS, με δυσκολία θα εξισορροπήσουν την επίδραση των αρνητικών Ebit για την Airbus στο 2006», ανέφερε η EADS.

Mέχρι σήμερα η Airbus έχει παραγγελίες για 166 αεροσκάφη τύπου A380. Πέρυσι η FedEx Corp., ματαίωσε παραγγελία για 10 εμπορευματικά A380, λέγοντας ότι δεν μπορεί να περιμένει και επέλεξε αντί αυτών αεροσκάφη της Boeing Co. Οι πελάτες της αεροδιαστημικής βιομηχανίας που εκνευρίστηκαν με τις καθυστερήσεις παράδοσης των νέων αεροσκαφών, ζητούν αποζημιώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα