British Gas: Κάτω από το 50% το μερίδιο αγοράς

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 11:18

ΚΑΤΩ ΑΠΟ το 50%, για πρώτη φορά πέρυσι, υποχώρησε το μερίδιο αγοράς της British Gas, καθώς η αύξηση των τιμολογίων ώθησε ένα εκατ. πελάτες να φύγουν από την εταιρεία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η British Gas, σκέλος της Centrica Plc, είδε το μερίδιό της στην αγορά αερίου για κατοικίες να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1998, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Office of Gas and Electricity Markets. Ο όμιλος ανακοίνωσε στις 15 Δεκεμβρίου ότι οι καταναλωτές δεν είναι προετοιμασμένοι για υψηλότερα τιμολόγια και χαμηλές υπηρεσίες από την εταιρεία.

Η British Gas, η πιο ακριβή από τις έξι εταιρείες κοινής ωφελείας της Βρετανίας αύξησε τα τιμολόγια για παροχή αερίου στα σπίτια, αλλά και ηλεκτρικής ενεργείας, δύο φορές πέρυσι. Η εταιρεία που έχει δεχθεί κριτική ότι αργεί να περάσει το χαμηλότερο κόστος στου καταναλωτές, είπε τον μήνα που πέρασε ότι θα αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της υποχώρησης των τιμών χονδρικής πώλησης αερίου για να μειώσει φέτος τις τιμές, προχωρώντας στην πρώτη μείωση τιμολογίων από το 2001.

Στη Βρετανία οι τιμές χονδρικής πώλησης αερίου αυξήθηκαν έως 88,7 πένες ανά θερμική μονάδα τον Απρίλιο. Από τότε υποχώρησαν 51% έως τις 43 πένες για το εξάμηνο που αρχίζει τον Οκτώβριο του 2007, σύμφωνα με την μεσιτική εταιρεία ενεργείας, Spectron Group Plc.

Το σκέλος της British Gas άρχισε να ανταγωνίζεται με άλλες εταιρείες κοινής ωφελείας στην προμήθεια κατοικιών στα τέλη της δεκαετίας του ΄90. Πλέον του 50% των νοικοκυριών που αγοράζουν αέριο και ρεύμα στη Βρετανία, άλλαξε προμηθευτή από το 1998 με την απελευθέρωση της αγοράς στον ανταγωνισμό. Στη Βρετανία υπάρχουν 26 εκατ. νοικοκυριά.

Ο αριθμός των νοικοκυριών που άλλαξε προμηθευτή το δεκάμηνο του 2006 ήταν 750.000 υψηλότερος από την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2005.

Η Scottish & Southern Energy Plc, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ενεργείας της Βρετανίας, είπε χθες ότι θα μειώσει φέτος τα τιμολόγια για τα νοικοκυριά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα