Εuromedica: Προς δημιουργία νοσοκομειακής μονάδας στην Αθήνα

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2007 18:32

Για τη δημιουργία νοσοκομειακής μονάδας στην Αθήνα, όπου θα επιδιωχθεί ή από κοινού συνεργασία με άλλο Όμιλο ή/και διακεκριμένους ιατρούς, θα διατεθούν τα έσοδα από την προβλεπόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Euromedica.

Ως γνωστόν, η Εuromedica έχει επιλέξει την εταιρεία Lazard ως χρηματοοικονομικό της σύμβουλο για την εξεύρεση κατάλληλων επενδυτών που θα επενδύσουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, μέσω αυξήσεώς του κατά περίπου 100 εκ. ευρώ.

Τα έσοδα από την αύξηση μ/κ θα διατεθούν επίσης για την περαιτέρω επέκταση του δικτύου της εταιρείας μέσω εξαγορών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων σε όλη την χώρα. Ήδη η εταιρεία έχει εντοπίσει και βρίσκεται σε συζητήσεις με ιατρικές μονάδες για πιθανή συνεργασία.

Η Euromedica επίσης βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την πλήρη ενσωμάτωση των θυγατρικών της, Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης (32,58% ανήκει στην Axon Holdings), Ιατρικό Ινστιτούτο Υψηλής Τεχνολογίας Κρήτης (39,05% ανήκει στην Axon Holdings), και Euromedica Δυτικής Μακεδονίας σε αυτήν.

H Euromedica θα προβεί στην εκμετάλλευση γωνιακού ακινήτου που βρίσκεται σε προνομιακή θέση επί της Λ. Συγγρού εκτάσεως περίπου 1.350 τ.μ. επί του οποίου βρίσκεται πενταώροφο κτήριο συνολικής επιφάνειας 2.900 m² καθώς και εξαώροφο υπόγειο parking συνολικής επιφάνειας 2.300 m² περίπου.

Παράλληλα, η Euromedica εξετάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της, αξίας άνω των 120 εκ. ευρώ (σε τιμές 2003), μέσω δημιουργίας εταιρείας ακινήτων του Ν. 2778/99 (ΕΕΑΠ), με σκοπό τον καλύτερο διαχωρισμό του επιχειρηματικού κινδύνου των ακινήτων από αυτόν της παροχής υπηρεσιών υγείας. Η εν λόγω ΕΕΑΠ, με βάση το Νόμο, θα εισαχθεί στο Χ.Α. προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα