Πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 15:26
UPD:15:31
REUTERS/STAFF

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης και τα στοιχεία για την απασχόληση από τις ΗΠΑ.

Αυτήν την ώρα στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,5%. Στο Λονδίνο ο FTSE σημειώνει οριακές μεταβολές. Στις 7.316 μονάδες με άνοδο 0,2% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,16%.

Οριακές μεταβολές σημειώνουν αυτήν την ώρα και τα futures των δεικτών της Wall Street.

Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ έφτασε σε νέο υψηλό ρεκόρ τον Δεκέμβριο, εγείροντας περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν την Παρασκευή ότι ο πληθωρισμός έφτασε στο 5% για τον μήνα Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Το ποσοστό αντιπροσωπεύει το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ και ακολουθεί το υψηλό όλων των εποχών του Νοεμβρίου, 4,9%.

Τα ταξίδια και αναψυχή ήταν ο κλάδος με τις χειρότερες επιδόσεις, με πτώση 1,5%. Εξετάζοντας τις επιμέρους μετοχές, η ST Micro ήταν μεταξύ αυτών με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο 5,6%, αφού ανέφερε υψηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο.

Η Deutsche Bank βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο την Παρασκευή μετά από θετικές δηλώσεις ότι η τράπεζα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει βασικούς στόχους κερδών, όπως ανέφερε το Reuters.

Σε άλλες χρηματιστηριακές ειδήσεις, η Air France - KLM θα χρειαστεί να συγκεντρώσει νέο κεφάλαιο το 2022 μεταξύ 1 και 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,13 δισεκατομμύρια δολάρια και 2,26 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε η Les Echos.

Στην Αθήνα, συνεχίζεται το υποτονικό κλίμα, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει οριακές μεταβολές στις 906 μονάδες. Στις τράπεζες, ανοδικά κινείται η Eurobank +2,3% και ακολουθούν Εθνική +1,8%, Alpha Bank +1,5%, ενώ αμετάβλητη παραμένει η Πειραιώς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα