Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 08:18

* ΕΞΠΡΕΣ: "Μετέωρες 1.590 επενδύσεις αναμένουν... γνωμοδότηση. Σολομώντεια λύση για σχέδια που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως αναζητεί η κυβέρνηση".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δυστοκία για ΟΤΕ και ΔΕΗ. Κερδίζει έδαφος τώρα το placement. Κρίσιμες αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου για τις δύο μεγάλες ΔΕΚΟ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Έρχονται ομόλογα 50 ετών. Τολμηρό εγχείρημα που ευνοούν οι θετικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στις διεθνείς αγορές".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο για έκδοση ομολόγων Δημοσίου διάρκειας 50 ετών. Στροφή στις μακροχρόνιες διάρκειες από το ΥΠΟΙΟ".

Oμόλογα

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Το τολμηρό εγχείρημα της έκδοσης ομολόγων 50ετούς διάρκειας και μάλιστα με σταθερό επιτόκιο θα αναλάβει το ελληνικό Δημόσιο,έχοντας ήδη διερευνήσει με θετικά αποτελέσματα το επενδυτικό ενδιαφέρον μεγάλων τραπεζών και θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού".

Αναπτυξιακός νόμος

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Επί ξυρού ακμή" βρίσκονται 1.590 επενδυτικά σχέδια, τα οποία υποβλήθηκαν για ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο, αλλά δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως από το υπουργείο Οικονομίας πριν από την αναθεώρηση του νόμου. Η ηγεσία του υπουργείου καλείται να βρει "σολομώντεια λύση", καθώς από την 1/1/2007 ο τροποποιημένος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει αυξημένες επιχορηγήσεις σε όσες επενδύσεις εγκριθούν".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα