Alstom: 9% η αύξηση των παραγγελιών το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 13:14

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 9% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης οι παραγγελίες της Alstom SA, της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών σταθμών ενεργείας στον κόσμο, αποτέλεσμα της ζήτησης ηλεκτρικών τουρμπίνων σε αγορές από την Γερμανία και τις ΗΠΑ, έως την Πολωνία και το Βιετνάμ.

Οι παραγγελίες έως τον Δεκέμβριο ήταν συνολικά 4,68 δισ. ευρώ (6,1 δισ. δολ.) έναντι 4,29 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν κατά μέσον όρο ότι οι παραγγελίες θα διαμορφωνόντουσαν σε 4,2 δισ. ευρώ.

Οι εργασίες της εταιρείας αυξήθηκαν από τότε που ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Patrick Kron, απέφυγε την χρεοκοπία το 2003, πουλώντας περιουσιακά στοιχεία και απέλυσε προσωπικό με στόχο τη μείωση του κόστους. H Αlstom εμφανίζει κέρδη για τρία συνεχόμενα εξάμηνα, μετά από ζημίες πλέον των 4 δισ. ευρώ από το 2002.

Οι μετοχές της Alstom σημείωσαν άνοδο 2,2 ευρώ, ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 96,1 ευρώ η μία στις 9:45 π.μ. (ώρα Γαλλίας), δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 13,3 δισ. ευρώ. Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 5,6% φέτος μετά από υπερδιπλασιασμό της αξίας τους το 2006 και το 2005.

Οι πωλήσεις της Alstom, η οποία πούλησε το μη κερδοφόρο σκέλος της κατασκευής πλοίων τον Ιανουάριο του 2006, αυξήθηκαν 8%, φθάνοντας στα 3,42 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι θα ανέλθουν σε 3,4 δισ. ευρώ.

Το τρίτο τρίμηνο ήταν η τρίτη χρονιά ρεκόρ παραγγελιών για το τμήμα ενεργείας της Alstom, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, Stephane Farhi, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Η εταιρεία επανέλαβε τον στόχο της για αύξηση των εσόδων της στο σύνολο του έτους, σε ποσοστό 10%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα