UnitedHealth: Αύξηση κέρδους μετά τη μείωση του κόστους

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2007 13:33

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη ανακοίνωσε ότι εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του κλάδου υγείας των ΗΠΑ, UnitedHealth Group Inc., αποτέλεσμα των περιορισμένων αυξήσεων του φαρμακευτικού κόστους.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,2 δισ. δολ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα έσοδά της σημείωσαν αύξηση 47%, φθάνοντας στα 18,2 δισ. δολάρια. Η εταιρία είπε ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει τα καθαρά κέρδη και τα κέρδη ανά μετοχή για το προηγούμενο έτος, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών που γίνονται και της αναθεώρησης των αποτελεσμάτων της.

Η UnitedHealth ευνοήθηκε από τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης του κόστους παροχής φροντίδας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 16 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, η εταιρεία θα εμφάνιζε 85 σεντς ανά μετοχή. Η UnitedHealth είπε στις 19 Δεκεμβρίου ότι το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη της θα ήταν από 1,17 δισ. δολ. έως 1,19 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της UnitedHealth υποχώρησαν 10 σεντς, φθάνοντας χθες στα 55,65 δολ. η μία στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Συνολικά το δωδεκάμηνο έως και χθες σημείωσαν απώλειες 8,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα