Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη που σημείωσαν μέσα στο έτος, καθώς οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Tokyo Electron Ltd. οδήγησαν την υποχώρηση των μετοχών του κλάδου της τεχνολογίας.

Απώλειες σημείωσαν οι μετοχές μετά τις χαμηλότερες των εκτιμήσεων πωλήσεις της International Business Machines Corp. Η Intel Co. και η Apple Inc. ανακοίνωσαν αυτήν την εβδομάδα τις προβλέψεις τους για τα κέρδη που ήταν εκτός των εκτιμήσεων.

Οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd. και της PetroChina Co. οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές των εταιρειών ενεργείας μετά την περαιτέρω υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 50 δολ. το βαρέλι, για πρώτη φορά σε 19 μήνες. Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές των δανειστριών, μετά τη χθεσινή απόφαση της Bank of Japan, να διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,5%, φθάνοντας στις 139,82 μονάδες στις 12:08 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο κλάδος των εταιρειών τεχνολογίας, σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες στον περιφερειακό δείκτη. Συνολικά αυτήν την εβδομάδα ο MSCI σημείωσε άνοδο 0,8%, την πρώτη άνοδο μέσα στο έτος.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,7% ενώ το Topix σημείωσε απώλειες 0,4%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην Ασία, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και τη Ν. Ζηλανδία.

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε τα μέγιστα σε επτά εβδομάδες, καθώς οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ των οποίων τα κέρδη προβλέπεται να αυξηθούν ταχύτερα από τα αντίστοιχα οποιουδήποτε άλλου κλάδου φέτος, υποχώρησαν για τρίτη ημέρα.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 3,4%, φθάνοντας στα 50,48 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη. Νωρίτερα, τα συμβόλαια του πετρελαίου άγγιξαν τα 49,90 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα μιας ημέρας από τις 25 Μαΐου του 2005. Πριν από λίγη ώρα και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 50,34 δολ. το βαρέλι.

Αμετάβλητα στο 0,25% άφησε χθες η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τα βασικά επιτόκια δανεισμού, αυξάνοντας τις εικοτολογίες ότι οι δανείστριες δεν θα καταφέρουν να αυξήσουν τους τόκους των δανείων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα