Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού στην Ασία

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007 07:30

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία, καθώς μερίδα επενδυτών υπέθεσε ότι οι προμήθειες ενδέχεται να μην ανταποκριθούν στη ζήτηση, ενώ οι φυσικές αγορές στην Ασία, πριν από το Νέο Ετος της Σελήνης, βοήθησαν στην εξισορρόπηση της επίδρασης των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

Η ετήσια παραγωγή των ορυχείων βρίσκεται 9% χαμηλότερα στη Νότιο Ασία, 5% χαμηλότερα στις ΗΠΑ, 10% χαμηλότερα στην Αυστραλία, 16% χαμηλότερα στον Καναδά και 34% στην Ινδονησία, σύμφωνα με τον Jonathan Barratt, διευθύνοντα σύμβουλο του Commodity Broking Service στο Σύδνεϋ.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 1,25 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 628,95 δολ. η ουγγιά. Στις 10:29 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, ο χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 628,40 δολ. η ουγγιά.

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού στη Ν. Υόρκη χθες, καθώς η υποχώρηση του κόστους ενεργείας, περιόρισε την ελκυστικότητα του μετάλλου ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού και το δολάριο των ΗΠΑ αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα έναντι του γιέν, σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών. Ο χρυσός θεωρείται εναλλακτική τοποθέτηση για εξασφάλιση της αξίας και γενικώς κινείται ανάλογα της τιμής του πετρελαίου και αντιθέτως αυτής του δολαρίου.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε για δεύτερη ημέρα στη Ν. Υόρκη, μετά την πτώση του κάτω από τα 50 δολ. χθες, για πρώτη φορά από τον Μάϊο του 2005, ακολουθώντας την άνοδο των αποθεμάτων και των προμηθειών πετρελαίου και των άλλων καυσίμων στις ΗΠΑ.

Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου 2007, σημείωσε άνοδο 50 σεντς, φθάνοντας στα 628,60 δολ. η ουγγιά στο Comex της Ν. Υόρκης, στις 10:45 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Ο χρυσός για παράδοση τον Δεκέμβριο του 2007, υποχώρησε 14 γιέν, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 2.472 γιέν το γραμμάριο (634 δολ. η ουγγιά) στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο, στις 11 π.μ., τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα