Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007 09:48
UPD:10:31

Praxis International: «Παρά το θετικό momentum που έχει διαμορφωθεί στην εγχώρια κεφαλαιαγορά, ωθούμενο από τις εξελίξεις στο μέτωπο των τραπεζών, δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης βραχυπρόθεσμων κερδών κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Sarros Securities: «Η χθεσινή ημέρα για την ελληνική αγορά ήταν εντυπωσιακή σε επίπεδο αποδόσεων με τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και ειδικότερα από τον τραπεζικό κλάδο να πρωταγωνιστούν. Η συμπεριφορά της ελληνικής αγοράς που ξεχώρισε χθες ήταν περισσότερο απόρροια των τεκταινόμενων στον τραπεζικό κλάδο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τις όποιες επενδυτικές κινήσεις γίνονται».

Fortius Finance: «Εντυπωσιακή ήταν η άνοδος του τραπεζικού κλάδου χθες (+1,99%), με τις τράπεζες εκείνες που βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων να καταγράφουν σημαντικά κέρδη. Η ευκολία διάσπασης της αντίστασης των 4.646 μονάδων από το ΓΔ, καταδεικνύει τη θετική ψυχολογία των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα, παρά η μεταβλητότητα που επικρατεί στο εξωτερικό (περισσότερο λόγω των μελλοντικών εκτιμήσεων για τα εταιρικά αποτελέσματα, παρά τις τελευταίες επιδόσεις των εταιρειών)».

Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα προκρίνουμε την προσπάθεια απορρόφησης της προσφοράς γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με σημείο αναφοράς την κίνηση του καταλυτικού τραπεζικού κλάδου. Από τεχνικής απόψεως, η επόμενη ουσιαστική αντίσταση οριοθετείται στις 4.850 μονάδες, αλλά προτού αυτή καταστεί το νέο σημείο αναφοράς, ο ΓΔ θα πρέπει είτε να διαφύγει από τις 4.646 μονάδες, είτε να κλείσει υψηλότερα από αυτό το επίπεδο για τρεις συνεχείς συνεδριάσεις με αυξημένο καθαρό τζίρο. Το μεγαλύτερο μέρος των θέσεων στην αγορά παραγώγων έχει μετακυλιθεί στον επόμενο μήνα και κατά συνέπεια η σημερινή λήξη των συμβολαίων του Ιανουαρίου δεν αναμένεται να επηρεάσει ουσιαστικά την αγορά».

Aspis Sdecurities: «Οι δηλώσεις του προέδρου της FED -προειδοποιήσεις για δηµοσιονοµικά προβλήµατα που ενδεχοµένως να αντιµετωπίσει η αµερικανική οικονοµία τις επόµενες δεκαετίες- καθώς και οι δηλώσεις αξιωµατούχου της ΕΚΤ -οι κεντρικές τράπεζες δε µπορούν να αγνοήσουν τα πληθωριστικά ρίσκα και την επάρκεια ρευστότητας διεθνώς- ανέστρεψαν το θετικό κλίµα που επικρατούσε χθες στα ευρωπαϊκά χρηµατιστήρια. Επιπρόσθετα, στον απόηχο των άνωθι δηλώσεων καθώς και των πιέσεων στις µετοχές της εταιρίας τεχνολογίας Apple έκλεισε και η Wall Street (απώλειες δείκτη Nasdaq 1,5%).

»Αντίθετα, η εγχώρια αγορά κινήθηκε ανοδικά (υψηλό σχεδόν επταετίας καθώς διαµορφώθηκε σε επίπεδα που διαπραγµατευόταν στις 27/03/2000) µε πρωταγωνιστή την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Θεωρούµε πιθανή σήµερα την εµφάνιση τάσεων συσσώρευσης τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και την εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα