Schneider: 12% η αύξηση των πωλήσεων από την Ευρώπη και τις εξαγορές

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007 12:23

ΑΥΞΗΣΗ 12% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο, αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής ανάπτυξης και των εξαγορών, οι πωλήσεις της Schneider Electric SA, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής διακοπτών ασφαλείας στον κόσμο.

Τα έσοδα αναρριχήθηκαν στα 3,66 δισ. ευρώ (4,75 δισ. δολ.) από 3,26 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Schneider, που εδρεύει στο Παρίσι. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg εκτιμούσαν ότι τα έσοδά της θα ήταν 3,57 δισ. ευρώ.

Η Schneider είπε ότι η ανάπτυξη των πωλήσεων το 2007, θα υπερβεί τον προηγούμενο στόχο τουλάχιστον κατά 5%, εξαιρουμένων των εξαγορών. Στην Ευρώπη, όπου η εταιρεία πραγματοποιεί το 47% των εσόδων της, οι νέες βιομηχανικές παραγγελίες για ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό αυξάνονται τους έξι τελευταίους μήνες.

Οι μετοχές της Schneider, σημείωσαν άνοδο έως 2,95 ευρώ, 3,3%, φθάνοντας στα 92,5 ευρώ και διαπραγματεύθηκαν στα 91.65 ευρώ η μία στις 9:12 π.μ. στο Παρίσι (τοπική ώρα). Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 22% το τελευταίο εξάμηνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 20,8 δισ. ευρώ.

Τον Οκτώβριο η Schneider συμφώνησε να αγοράσει την American Power Conversion Corp., αντί ποσού 6,1 δισ. δολ., διπλασιάζοντας τις πωλήσεις της.

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει λεπτομερή στοιχεία για το σύνολο της χρήσης στις 21 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα