Αδ. Γεωργιάδης: Εξετάζουμε πώς θα στηριχθεί η εστίαση

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021 10:31
UPD:10:34
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ανοικτό το ενδεχόμενο να στηριχθούν οικονομικά τα καταστήματα εστίασης για την ζημία που θα υποστούν λόγω των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, «όταν έχουμε όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα δούμε πως θα στηριχτεί ο κλάδος».

Οι χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών της εστίασης και της διασκέδασης που έκαναν λόγο για «στοχοποίησή» τους ζητώντας μέτρα στήριξης.

Όπως γράφει σήμερα η «Ν» το νέο πακέτο μέτρων στήριξης θα ξεδιπλωθεί σε τρεις φάσεις: Η πρώτη φάση θα ανακοινωθεί άμεσα και θα αφορά τη στήριξη των εργαζομένων με επανάληψη του μέτρου των αναστολών συμβάσεων εργασίας. Η δεύτερη φάση θα ξεδιπλωθεί μέσα στον Ιανουάριο. Θα περιλαμβάνει επανάληψη ορισμένων εκ των μέτρων στήριξης που υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων φάσεων της πανδημίας -άμεση ενίσχυση ρευστότητας, αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, μείωση ενοικίων. Η τρίτη φάση αναμένεται να ξεδιπλωθεί προς την άνοιξη. Το οικονομικό επιτελείο θα μετρήσει τη ζημιά των επιχειρήσεων και από τη νέα φάση της πανδημίας και θα επανεξετάσει τα ποσοστά κουρέματος των επιστρεπτέων προκαταβολών κατά τις επτά πρώτες φάσεις του συγκεκριμένου μέτρου. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα