Εργοστάσιο του μονοπωλίου καπνού της Βουλγαρίας διεκδικεί η «Καπνική Μιχαηλίδης»

Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2007 20:14

Με οικονομική προσφορά περίπου 1,15 εκατ. ευρώ (2,3 εκατ. λέβα) διεκδικεί η «Kαπνική-Mιχαηλίδης» την εξαγορά του 99,9% του εργοστασίου «Sandanski BT» στη Βουλγαρία, το οποίο ανήκει στο κρατικό μονοπώλιο καπνού της χώρας, «Bulgartabac Holding», όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, Γιάννης Μιχαηλίδης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι, στην περίπτωση που η προσπάθεια της εξαγοράς ευοδωθεί, η εταιρία θα προχωρήσει -ήδη από το 2007- σε πρόσθετες επενδύσεις για τη βελτίωση της επεξεργασίας και του τρόπου λειτουργίας των αποθηκών του εργοστασίου, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το ύψος των κεφαλαίων, που θα διατεθούν για αυτόν τον σκοπό.

«Η επέκταση του εργοστασίου μας στη Βουλγαρία είναι στρατηγική επιλογή. Εχουμε ήδη μια μονάδα επεξεργασίας καπνού στο Σαντάνσκι, η οποία απέχει λιγότερο από 200 μέτρα από το "Sandanski BT", οπότε τα δύο εργοστάσια θα λειτουργούν σαν ένα», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς αν η εταιρία ενδιαφέρεται για την εξαγορά και των άλλων δύο θυγατρικών της «Bulgartabac», που πρόκειται να τεθούν προς πώληση (των «Smolyan BT» και «Κardjali BT»), ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι η «Καπνική» κοιτάζει όλες τις εταιρείες κατά περίπτωση, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σε αυτό το πεδίο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα