Στα υψηλότερα δύο εβδομάδων ο χρυσός στην Ασία

Καθώς το κόστος του πετρελαίου αυξάνει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2007 07:48

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα από τις 3 Ιανουαρίου, αναρριχήθηκε ο χρυσός στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι το κόστος ενεργείας θα παραμείνει σε τέτοια υψηλά επίπεδα που θα τονώσουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Μερικές φορές ο χρυσός κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το αργό πετρέλαιο, το οποίο σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα σήμερα, από τότε που διαπραγματεύθηκε κάτω από τα 50 δολ. το βαρέλι στις 18 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά από τον Μάϊο του 2005. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υπερδιπλασιαστεί από τις αντίστοιχες πριν από πέντε χρόνια. Ο χρυσός άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών τον Μάϊο, καθώς το πετρέλαιο αναρριχήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Ιούλιο.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 1,20 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 636,60 δολ. η ουγγιά. Στις 10:32 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 636,20 δολ. η ουγγιά.

Κάποιοι επενδυτές αγοράζουν χρυσός καθώς το κόστος της ενεργείας αυξάνεται. Τα συμβόλαια του χρυσού άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ των 873 δολ. η ουγγιά τον Ιανουάριο του 1980, μετά τον διπλασιασμό των τιμών του πετρελαίου σε ένα έτος, ωθώντας στα ύψη τον πληθωρισμό.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο για δεύτερη ημέρα στη Ν. Υόρκη, καθώς εικάζεται ότι ο ψυχρός καιρός στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, θα αυξήσει την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου, σημείωσε άνοδο έως 60 σεντς, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 52,59 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:23 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 52,55 δολ. το βαρέλι.

Ο χρυσός για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 40 σεντς, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στα 636,50 δολ. η ουγγιά στο Comex του Nymex, στις 10:32 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Ο χρυσός ενδέχεται να σημειώσει άνοδο για τρίτη εβδομάδα καθώς εικάζεται ότι το δολάριο των ΗΠΑ θα υποχωρήσει, αυξάνοντας την ελκυστικότητά του ως εναλλακτική επένδυση, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, την εβδομάδα που πέρασε.

Δεκαεννέα από τους 30 διαπραγματευτές, επενδυτές και αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Σύδνεϋ έως το Σικάγο στις 18 και 19 Ιανουαρίου, συνέστησαν την αγορά χρυσού, ο οποίος σημείωσε άνοδο 9,50 δολ., ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 636,40 δολ. η ουγγιά την εβδομάδα που πέρασε στο Comex.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα