Philips: Διπλάσια κέρδη από τις εξαγορές και τη μείωση κόστους

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2007 08:48

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο η Royal Philips Electronics NV, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεοράσεων και καφετιέρων της Ευρώπης, αποτέλεσμα της εξαγοράς της κατασκευάστριας ηλεκτρικών λαμπτήρων Lumileds και των χαμηλότερων εκτάκτων εξόδων της.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 680 εκατ. ευρώ (881,9 εκατ. δολ.) ή 59 σεντς ανά μετοχή από 332 εκατ. ευρώ ή 27 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της εταιρείας, που εδρεύει στο Αμστερνταμ. Τα κέρδη της υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 8,13 δισ. ευρώ από 8,19 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Gerard Kleisterlee, πούλησε πέρυσι το 80,1% του σκέλους ημιαγωγών της Philips, απελευθερώνοντας κεφάλαια για να επενδύσει στο ιατρικό σκέλος, το σκέλος φωτισμού και το αντίστοιχο των ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 10 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, η εταιρεία θα εμφάνιζε κατά μέσον όρο καθαρά κέρδη 400,6 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις ύψους 8,34 δισ. ευρώ.

Ο Kleisterlee, 60 ετών και ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Pierre-Jean Sivignon, θα πραγματοποιήσουν σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους στις 7:45 π.μ. (τοπική ώρα) και αργότερα συνέντευξη Τύπου.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Euronext στο Αμστερνταμ. Οι μετοχές της Philips, έχουν σημειώσει το τελευταίο δωδεκάμηνο άνοδο 13%, ενώ ο δείκτης AEX του Χρηματιστηρίου του Αμστερνταμ, την ίδια χρονική περίοδο σημείωσε άνοδο 12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα