Έλον Μασκ: Στόχος επετεύχθη, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου

Έχει πουλήσει σχεδόν το 10% των μετοχών της Tesla που είχε στην κατοχή του
Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 09:07
UPD:09:10
REUTERS/Michele Tantussi

Πολύ κοντά στον στόχο της πώλησης του 10% των μετοχών της Tesla, που είχε στην κατοχή του βρίσκεται πλεόν ο Έλον Μασκ. Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων πούλησε επιπλέον 934.090 μετοχές αξίας περίπου 1 δισ. δολαρίων. 

Ο Μασκ πουλάει μετοχές από τις 8 Νοεμβρίου και θα χρησιμοποιήσει το ρευστό αυτό για να πληρώσει τις φορολογικές του υποχρεώσεις που για το 2021 θα φτάσουν τα 11 δισ. δολάρια, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος. 

Να σημειωθεί ότι οι μετοχές της Tesla έχουν ενισχυθεί 54% από τις αρχές του έτους. Το ράλι αυτό έχει εκτινάξει την περιουσία του σε πάνω από 275 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes, γεγονός που τον κρατάει σε απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και ανταγωνιστή του στα διαστημικά σχέδια, Τζεφ Μπέζος. 

Η περιουσία του Μασκ στηρίζεται αποκλειστικά στα μετοχικά μερίδια, που διαθέτει στις εταιρείες Tesla και SpaceX. Δεν λαμβάνει μισθό ή μπόνους. Για αυτό και επί χρόνια πλήρωνε ελάχιστο φόρο. Στις ΗΠΑ δεν φορολογείσαι για τις μετοχές που έχεις στην κατοχή σου, παρά μόνο όταν τις ρευστοποιήσεις. Ο Μασκ έως πρόσφατα απέφευγε τις μεγάλες πωλήσεις μετοχών και αντ'αυτού επέλεγε να λαμβάνει δάνεια και να πουλάει ακίνητα. 

Τον Νοέμβριο έθεσε για πρώτη φορά στους ακολούθους του στο Twitter το ερώτημα εάν θα πρέπει να πουλήσει τις μετοχές του για να φορολογηθεί και εκείνοι απάντησαν θετικά. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα