Blackstone και Wallenbergs: Ηγούνται της εξαγοράς της Moelnlycke

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2007 10:28

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ομάδας πλειοδοτών είναι η Blackstone Group LP και η σουηδική οικογένεια του δισεκατομμυριούχου Wallenberg, για την εξαγορά της Moelnlycke Health Care AB, η οποία ενδέχεται να πουληθεί έως 3 δισ. ευρώ (3,9 δισ. δολ.), σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τις συνομιλίες, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H Apax Partners Worldwide LLP, η εταιρεία επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο, που αγόρασε την εταιρεία κατασκευής χειρουργικών γαντιών, πριν από δύο χρόνια, σκέφτεται εάν θα ματαιώσει την προγραμματισμένη δημόσια εγγραφή ή θα προχωρήσει στην πώλησή της, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή τα σχέδια είναι εμπιστευτικά. Οι προσφορές, αξιολογούν την Moelnlycke από 2,5 δισ. έως 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Οι δαπάνες στον τομέα υγείας αυξάνοντας ταχύτερα στις περισσότερες οικονομίες, σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΟΣΑ τον Ιούνιο. Αποτέλεσαν το 8,9% του ΑΕΠ των χωρών μελών του το 2004, υψηλότερα του 7% που ήταν το 1990, σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτή η ανάπτυξη προσελκύσει εταιρείες και επενδυτές που επιδιώκουν των συνδυασμό δραστηριοτήτων για να μειώσουν τα κόστη.

Η οικογένεια Wallenberg, κάνει την προσφορά μέσω του σκέλους της Investor AB, σύμφωνα με έναν από τους τρεις ανθρώπους. Η Investor έχει μερίδια σε εταιρείες με ιατρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της AxioMed, που κατασκευάζει εμφυτεύματα δίσκων για τη σπονδυλική στήλη και την Aerocrine, κατασκευάστρια οργάνων για τη μέτρηση του επιπέδου του νιτρικού οξέος και την Amic, κατασκευάστρια διαγνωστικών τεστ.

Ο Fredrik Lindgren εκπρόσωπος της Investor, είπε ότι η εταιρεία του δεν σχολιάζει φήμες και εικασίες, ενώ ο John Samuel, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Moelnlycke δεν απάντησε στο κινητό του τηλέφωνο για να σχολιάσει το θέμα. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών επενδύσεων, όπως και της Deutsche Bank AG, που διαχειρίζεται την πώληση, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η Apax αγόρασε τον Απρίλιο του 2005 την Moelnlycke από την εταιρεία επενδύσεων Νordic Capital, η οποία την δημιούργησε πριν από εννέα χρόνια με τη συνένωση του κλινικού σκέλους της σουηδικής SCA και του σκέλους Kolmiset της φινλανδικής Tamro Oyj. Η Nordic Capital με έδρα τη Στοκχόλμη, επέκτεινε την εταιρεία με την εξαγορά του σκέλους χειρουργικών ειδών της Johnson & Johnson's το 2001. Η Apax συνδύασε την Moelnlycke με άλλες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της Medlock Medical Ltd.

Σύμβουλοι στη δυνητική είσοδό της στο Χρηματιστήριο είναι η Merrill Lynch & Co. και η Goldman Sachs Group Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα