Pfizer: Υψηλότερα κέρδη το δ' τρίμηνο, μετά την πώληση σκέλους της

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2007 13:51

AΥΞΗΣΗ σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο, Pfizer Inc., μετά τα κέρδη από την πώληση ύψους 16,6 δις .δολ. του καταναλωτικού της σκέλους.

Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 9,45 δισ. δολ. ή 1,32 σεντς ανά μετοχή, από 2,73 δισ. δολ. ή 37 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη. Τα κέρδη, εκτός των εκτάκτων κερδών ήταν 43 σεντς ανά μετοχή, πλέον των 42 σεντς ανά μετοχή που εκτιμούσαν οι 19 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

H Pfizer ολοκλήρωσε την πώληση του σκέλους των καταναλωτικών της προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του διαλύματος στόματος Listerine και του σκευάσματος με τις σταγόνες για τα μάτια Visine στην Johnson & Johnson το τρίμηνο. Τα κέρδη της ήταν αρκετά για να εξισορροπήσουν τη μείωση των πωλήσεων του τρίτου καλύτερου σε πωλήσεις σκευάσματός της, μετά την πώληση αντιγράφου του τον Ιούνιο στην αγορά. Για να σταθμίσει τα κέρδη της εν μέσω μείωσης των πωλήσεων η εταιρεία είπε ότι θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα το νέο σχέδιό της για μείωση των θέσεων εργασίας και την παύση λειτουργίας εργοστασίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα