Β. Παπανδρέου: Οι μικροϊδιοκτήτες θα πληρώσουν επιπλέον φόρους

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2007 14:40

«Ο κ. Αλογοσκούφης συνεπής στο δόγμα που έφερε στην Ελλάδα "παίρνω από τους πολλούς και δίνω στους λίγους", υπόσχεται κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και επιβολή ενιαίου φόρου σε όλα τα ακίνητα. Οι μικροϊδιοκτήτες, πάσης φύσεως ακινήτων, θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους, ενώ υπόσχεται "δωράκια" για τους μεγαλοϊδιοκτήτες, τους έχοντες και κατέχοντες».

Αυτό τόνισε η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη για την κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Το χωράφι του αγρότη, η πρώτη κατοικία του εργαζόμενου, θα αντιμετωπίζονται το ίδιο με την μεγάλη πολυτελή κατοικία και την εξοχική βίλα».

Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Αlpha, η κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι ο κ. Αλογοσκούφης «είναι συνεπής στην πολιτική του που είναι να παίρνει τα βάρη από τους λίγους και να τα ρίχνει στους πολλούς». «Είναι το ίδιο που έκανε με το φορολογικό νομοσχέδιο που το προπαγάνδιζε τότε ότι θα προχωρήσει σε φορολογικές μειώσεις για τους φορολογούμενους και τελικά επιβάρυνε τα μεσαία εισοδήματα και οι ελαφρύνσεις υπάρχουν για τα υψηλά εισοδήματα μόνο», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας:

«Αυτός ο ενιαίος φόρος που λεει ο κ. Αλογοσκούφης θα επιβαρύνει όλους και ταυτόχρονα αυτοί που πλήρωναν μέχρι σήμερα, οι έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία, θα πληρώνουν λιγότερα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα