Ποια αεροπορική ξήλωσε τα καθίσματα από δύο Dreamliner και γιατί

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 12:10
UPD:12:12
REUTERS/Randall Hill

Φωτογραφία αρχείου

Ενώ η αεροπορική επιβατική κίνηση έχει κάνει βουτιά κατά την περιόδο της πανδημίας, η ζήτηση για αερομεταφορές εμπορευμάτων έχει απογειωθεί. Με το ηλεκτρονικό εμπόριο να αναπτύσσεται ταχύτατα και τα φορτηγά συχνά να αδυνατούν να περάσουν τα σύνορα, οι αερομεταφορές έχουν προσφέρει έναν αξιόπιστο τρόπο για την μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού και εξοπλισμού προστασίας, όπως και για πάσης φύσεως προϊόντα πρώτης ανάγκης. Η τάση αυτή ευνοεί τις αεροπορικές εταιρείες σε ορισμένα από τα πιο φτωχά μέρη του πλανήτη. 

Σύμφωνα με τη Δειθνή Ένωση Αερομεταφορών μόνο τον Ιούνιο οι αφρικανικές αεροπορικές εταιρείες είδαν την κίνηση των εμπορευμάτων να αυξάνεται κατά 33,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, δηλαδή με τα προ πανδημίας επίπεδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση παγκοσμίως. Θέλοντας να προσαρμοστεί στη νέα αυτή πραγματικότητα και να αξιοποιήσει στο έπακρο την αυξημένη ζήτηση για μεταφορά προϊόντων η Kenya Airways ξήλωσε τα καθίσματα από δύο Dreamliner 787 και τα μετέτρεψε από επιβατικά σε μεταγωγικά. 

Η Kenya Airways είναι μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές της Αφρικής. Το 2019 μετέφερε τον αριθμό - ρεκόρ των 5 εκατομμυρίων επιβατών. Το 2020 ωστόσο η κίνηση έκανε βουτιά στους 1,8 εκατ. επιβάτες. Οι προορισμοί των πτήσεών της μειώθηκαν από 53 σε 41. Έτσι επέλεξε να μπει στον χώρο της μεταφοράς εμπορευμάτων. Προς το παρόν ο τομέας αυτός καλύπτει μόνο το 10% των δραστηριοτήτων της, αλλά στόχος είναι να διπλασιαστεί στο 20% μέσα τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNN



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα