Σπ. Τασόγλου: Εξαγορά της εταιρείας Βελλάνη

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2007 16:45

Την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Αφοί Βασιλείου Βελλάνη Ραπτομηχαναί Πλεκτομηχαναί-Ενδύματα Ανώνυμος Εμπορική & Βιομηχανική Εταιρεία αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας Σπύρος Τασόγλου Α.Ε. – Delonghi.

Το τίμημα για την εξαγορά ανέρχεται σε πέντε εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Σπ. Τασόγλου, η απόφαση εξαγοράς της εταιρείας Βελλάνη, η οποία είναι αντιπρόσωπος και αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων SINGER, ελήφθη με στόχο την κοινή ανάπτυξη των δύο εταιρειών, δεδομένου ότι δραστηριοποιούνται στην ίδια αγορά ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Παράλληλα, υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας Τασόγλου και των μετόχων της εταιρείας Βελλάνη, προσύμφωνο μεταβίβασης των μετοχών της τελευταίας Βελλάνη προς την Εταιρεία Τασόγλου. Η οριστική σύμβαση πώλησης και μεταβίβασης των μετοχών συμφωνήθηκε να υπογραφεί το αργότερο μέχρι την 31.01.2007.

Ήδη σήμερα 22/01/2007 καταβλήθηκε από την εταιρεία Τασόγλου προς τους μετόχους της εταιρείας Βελλάνη, ως προκαταβολή έναντι του συνολικού τιμήματος, ποσό € 1.500.000. Το υπολειπόμενο ποσό των € 3.500.000 θα αποτελέσει προϊόν τραπεζικής χρηματοδότησης της εταιρείας Τασόγλου (με σύμβαση δανείου 5ετούς διάρκειας που υπογράφηκε σήμερα μεταξύ της Εταιρείας Τασόλγου και πιστωτικού ιδρύματος που λειτουργεί στην Ελλάδα) και συμφωνήθηκε ότι θα καταβληθεί στους Μετόχους της Εταιρείας

Βελλάνη το αργότερο έως την 31/3/2007, αφού θα έχει προηγηθεί απόφαση της Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας για αλλαγή της επωνυμίας της και της διοίκησής της.

Προς εξασφάλιση του δανείου αυτού, ο κ. Σπυρίδων Τασόγλου παρείχε σήμερα ενέχυρο υπέρ της δανείστριας Τράπεζας επί 6.696.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας Τασόγλου κυριότητας του κ. Τασόγλου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 20 % επί του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Τασόγλου.

Η παροχή του δικαιώματος ενεχύρου επί των ανωτέρω μετοχών υπέρ της Δανείστριας Τράπεζας από τον κ. Τασόγλου έγινε με ταυτόχρονη εκχώρηση από τον κ. Τασόγλου του δικαιώματος άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου στην Εταιρεία Τασόγλου.

Δεδομένου ότι το συμφωνηθέν τίμημα αγοράς του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας Βελλάνη υπερβαίνει το 30% των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας Τασόγλου, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση της εταιρείας, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το άρθρο 287 παρ. 2 του Κανονισμού του ΧΑ με την ολοκλήρωση της αγοράς των ανωτέρω μετοχών η σχετική γνωστοποίηση στο ΧΑ και η διανομή στο επενδυτικό κοινό πληροφοριακού σημειώματος με περιεχόμενο που προβλέπει σχετική απόφαση του ΧΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα