Υπεγράφη το ΠΔ για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίων

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2007 19:06

Υπεγράφη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και βρίσκεται στην διαδικασία της δημοσίευσής του σε ΦΕΚ, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, που αφορά τον «καθορισμό των προδιαγραφών για την δημιουργία αυτοκινητοδρομίων».

Σύμφωνα με το ΠΔ, η ίδρυση και εγκατάσταση αυτοκινητοδρομίου μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ενιαίο γήπεδο επιφάνειας τουλάχιστον 400 στρεμμάτων, το οποίο θα βρίσκεται εκτός οικιστικών περιοχών, δασικών εκτάσεων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά προστατευομένων περιοχών, θα είναι άμεσα προσπελάσιμο από όλα τα μέσα μεταφοράς και θα βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100 χιλιομέτρων από κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα 3, 4 και 5 αστέρων συνολικής δυναμικότητας τουλάχιστον 1.000 κλινών.

Αναφορικά με την επιλογή της θέσης που μπορεί να δημιουργηθεί το αυτοκινητοδρόμιο, στο ΠΔ προβλέπονται προδιαγραφές με κριτήρια χωροταξικά-πολεοδομικά, ενώ καθορίζονται και οι προδιαγραφές για τις εγκαταστάσεις που αυτοκινητοδρομίου (αθλητικές, μηχανολογικές, εξοπλισμού κ.α). Το αυτοκινητοδρόμιο θα λειτουργεί με Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, το οποίο χορηγείται από την αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΤ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα