Σε νέα «χέρια» τα Selfridges

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 12:29
UPD:12:32
REUTERS/PETER NICHOLLS

Αλλάζει χέρια η βρετανική αλυσίδα πολυκαταστημάτων πολυτελείας Selfridges. Σύμφωνα με το BBC πωλείται στον ταϊλανδέζικο όμιλο λιανικής Central Group και την αυστριακή εταιρεία ακινήτων Signa έναντι 4 δισ. στερλινών (5,4 δισ. δολαρίων). 

Η εταιρεία Selfridges Group ιδρύθηκε το 1908 από τον Αμερκανό Χάρι Γκόρντον Σέλφριτζ και το πιο φημισμένο πολυκατάστημά της είναι αυτό στην Oxford Street του Λονδίνου. Το 2003 την εξαγόρασε η οικογένεια Γουέστον έναντι 600 εκατ. στερλινών. 

«Είναι ένα προνόμιο να αποκτούμε τη Selfridges Group, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού πολυκαστήματος στην Oxford Street» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Central Group. 

Η Selfridges Group ελέγχει 25 πολυκαταστήματα παγκοσμίως, τα οπερισσότερα εκ των οποίων είναι στην Αγγλία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία και τον Καναδά. Απασχολεί δε περί τους 10.000 υπαλλήλους. Oι Signa και Central θα αναλάβουν τον έλεγχο 18 εκ των 25 υποκαταστημάτων. Τα καταστήματα στον Καναδά δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία και θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία της οικογένειας Γουέστον. 

Στόχος των νέων ιδιοκτητών είναι να επεκτείνουν τόσο τη φυσική όσο και την online παρουσία της εταιρείας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα