Σε ρυθμούς Χριστουγέννων τα χρηματιστήρια

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 08:43
UPD:09:02
REUTERS/STAFF

Μεικτή είναι η εικόνα στα χρηματιστήρια της Ασίας με τις μεταβολές των δεικτών να είναι εξαιρετικά περιορισμένες και τον όγκο των συναλλαγών να κινείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Στην Ευρώπη, σήμερα, Παραμονή Χριστουγέννων,  αρκετά χρηματιστήρια, όπως αυτά της Αθήνας, της Φραγκφούρτης και του Μιλάνου, μένουν κλειστά, ενώ στα υπόλοιπα οι συνεδριάσεις θα έχουν το ήμισυ της κανονικής διάρκειας. Kλειστό θα μείνει και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Στις 08:30 ώρα Ελλάδος ο MSCI Asia Pacific παρουσιάζει άνοδο 0,2%. Οριακή πτώση (0,1%) για τον Nikkei 225 στο Τόκιο και άνοδος 0,2% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Kέρδη 0,4% για τον S&P ASX 200 στο Σίντνεϊ. Στον αντίποδα πτώση 0,7% σημειώνει ο Σύνθετος Δείκτης στη Σανγκάη. 

Οι επενδυτές έχουν σταθερά στραμμένο το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες, που έχουν αρχίσει να δέχονται ισχυρές πιέσεις από τον υψηλό πληθωρισμό. Η FED θα προβεί μέσα στο 2022 σε τρεις αυξήσεις επιτοκίων. Η ΕΚΤ κινείται με πολύ πιο αργά βήματα και δεν προβλέπεται να λάβει την όποια απόφαση για αλλαγή στο ύψος των επιτοκίων μέσα στην επόμενη χρονιά. Ωστόσο θα τερματίσει το PEPP τον Μάρτιο κάτι που σημαίνει ότι θα μειωθεί σημαντικά ο συνολικός όγκος των ομολόγων, που θα αγοράσει. 

naftemporiki.gr  

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα