Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 08:02

* ΕΞΠΡΕΣ: «Κίνδυνος εκροής 10 δισ. από ομόλογα τραπεζών. Ανατροπή πλάνων επενδυτών μετά τη φορολόγηση των αποδόσεων με 10% από 1/1/2007».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «ΤτΕ: Μεγάλος ασθενής η ανταγωνιστικότητα. Επισημάνσεις και προτάσεις του Ν. Γκαργκάνα στον Κ. Καραμανλή».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Φόρμουλα Αλογοσκούφη για τα ιδιωτικά λιμάνια. Ο υπουργός Οικονομίας παίρνει στα χέρια του την υπόθεση μετά την αποτυχία Κεφαλογιάννη».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αισιοδοξία για ανάπτυξη, επιφυλάξεις για τιμάριθμο. Σύσκεψη Κ. Καραμανλή και Γ. Αλογοσκούφη με τον διοικητή της ΤτΕ».

Νικόλαος Γκαργκάνας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «ανάπτυξη πέραν των προβλέψεων επιτυγχάνει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια, ενώ στο 4% θα διαμορφωθεί η αύξηση του ΑΕΠ το 2007, τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ν. Γκαργκάνας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κεντρικός τραπεζίτης, η ελληνική οικονομία τα τελευταία έξι χρόνια αναπτύσσεται κατά μέσο όρο με ρυθμό 4,3%».

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ προσθέτει ότι «τον κώδωνα του κινδύνου για την κάμψη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας που αντανακλάται στη διόγκωση του ελλείμματος του ισοζυγίου πληρωμών κρούει ο διοικητής της ΤτΕ κ. Ν. Γκαργκάνας, στην έκθεση για την νομισματική πολιτική».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα