Dell: 1.000 προσλήψεις στη Μαλαισία μέσα σε πέντε χρόνια

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 09:39

ΣΧΕΔΙΑ να αυξήσει το εργατικό της δυναμικό στη Μαλαισία, τουλάχιστον κατά 20% μέσα σε πέντε χρόνια ανακοίνωσε ότι κάνει η Dell Inc., η οποία πέρυσι απώλεσε την πρώτη θέση στις πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών από την Hewlett-Packard Co.

Η Dell θα προσλάβει 1.000 υπαλλήλους στη Μαλαισία μέσε σε πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 600 φέτος, στην πρώτη εγκατάσταση τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας εκτός ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Dell, Judy Low. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Kevin Rollinsα εγκαινιάσει αργότερα σήμερα το κέντρο στη Μαλαισία.

Η κίνηση αυτή τοποθετεί την Dell πιο κοντά στους πελάτες τη στην Ασία, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά από πλευράς πωλήσεων και ενδέχεται να την βοηθήσει να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο από την Hewlett-Packard και την κινεζική Lenovo Group Ltd. Το τρίτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της Dell, υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, μετά από υποχώρησή τους το δεύτερο τρίμηνο, όταν οι πωλήσεις της αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό μέσα σε χρονικό διάστημα πλέον των τεσσάρων ετών.

Σήμερα οι Dell απασχολεί πλέον των 5.000 υπαλλήλων στη Μαλαισία. H Low, αρνήθηκε να πει το ύψος του ποσού που δαπανά η εταιρεία στο νέο κέντρο της και στην πρόσληψη ανθρώπων.

Το κέντρο, στη βιομηχανική περιοχή υψηλής τεχνολογίας, νοτίως της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στους πελάτες της Dell, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρείας. Επίσης θα αποτελεί τη βάση του προσωπικού πωλήσεων, μάρκετινγκ, καθώς και της ανάπτυξης λογισμικού, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα