Alcatel-Lucent: Χαμηλότερα λειτουργικά κέρδη το δ' τρίμηνο

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 10:47

ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΕ το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τον ισολογισμό της η Alcatel-Lucent, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο και ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της μειώθηκαν κατά την πρώτη – μετά την συγχώνευση 11,6 δισ. δολ. – έκθεσή της.

Η αύξηση του ανταγωνισμού στις αγορές ασύρματης τηλεφωνίας και η μείωση των δαπανών από τους πελάτες της στις, δημιούργησαν ένα «προκλητικό» τρίμηνο για την εταιρεία που εδρεύει στο Παρίσι, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις της Alcatel-Lucent υποχώρησαν έως 12%. Η Alcatel SA, ολοκλήρωσε την εξαγορά της Lucent Technologies Inc., που εδρεύει στο Μάρεϊ Χιλ του Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο. Οι εταιρείες συγχωνεύτηκαν για να επιτύχουν μείωση του κόστους και για να ανταγωνιστούν με ομοειδείς τους, συμπεριλαμβανομένης της κινεζικής Huawei Technologies Co.

Οι μετοχές της Alcatel-Lucent υποχώρησαν έως 1,35 ευρώ, φθάνοντας στα 9,60 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 9,70 ευρώ η μία στις 9:03 π.μ. στο Παρίσι (τοπική ώρα), σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τη δημιουργία της εταιρείας τον Δεκέμβριο.

Οι προκαταρκτικές πωλήσεις, που περιλαμβάνουν τη συγχώνευση πριν από το τέταρτο τρίμηνο του 2005, μειώθηκαν στα 4,42 δισ. ευρώ από 5,25 δισ. ευρώ.

Η εταιρεία εκτιμά ότι η εξοικονόμηση κόστους θα ανέλθει σε τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ το 2007, έναντι του προηγούμενου στόχου για 400 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα