Πετραλιά: Καλοί οι οιωνοί για τον τουρισμό τη νέα χρονιά

Ενημερωση της Κυβερνητικής για θέματα τουριστικής πολιτικής
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2007 13:26

Για θέματα τουριστικής πολιτικής ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Η κ. Πετραλιά υπογράμμισε ότι ο τουρισμός είναι αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας ενώ όπως είπε, οι οιωνοί για τη νέα χρονιά είναι καλοί. Όπως σημείωσε, το 2006 ήταν επίσης καλή χρονιά, αφού αυξήθηκε κατά 10% ο τουρισμός, δηλαδή ήρθαν 16 εκατ. τουρίστες, ενώ αυξήθηκε και κατά 10% το καθαρό τουριστικό συνάλλαγμα, δηλαδή 12 δισ. ευρώ.

Η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι ενημέρωσε την Κυβερνητική και για τη διαφημιστική εκστρατεία για τη νέα χρονιά, σημειώνοντας ότι έχουν δοθεί 4.800 τηλεοπτικά σπότ στα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, ανάμεσά τους και το Αλ Τζαζίρα. Παράλληα όπως διευκρίνισε, η διαφημιστική καμπάνια είναι στοχευμένη ανά χώρα και ανά ομάδα πληθυσμού. Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι υπάρχουν διαφημίσεις στα δέκα μεγαλύτερα περιοδικά αεροπορικών εταιρειών, καθώς και σε μεγάλους δικτυακούς τόπους για εξειδικευμένο τουρισμό, όπως ο ναυτιλιακός και ο συνεδριακός, αλλά και για χειμερινό τουρισμό. Το σύνθημα της καμπάνιας στο εξωτερικό είναι «Εξερευνήστε τις αισθήσεις σας» και στο εσωτερικό «Γίνε ταξιδευτής στον τόπο σου».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η πρόσφατη επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας μπορεί να πλήξει τον τουρισμό, η κ. Πετραλιά υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει καταγραφεί ως ασφαλής χώρα και πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ή ένδειξη για μείωση του τουριστικού ρεύματος. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, οι κρατήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυξημένες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα