Φουσκωμένους επί δύο ή και επί τρία, βλέπουν τους λογαριασμούς ρεύματος οι εστιάτορες της Θεσσαλονίκης, στον απόηχο των μέτρων για τους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Εστιατόρων- Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Επιτροπίδη, την ώρα που η πτώση του τζίρου ξεπερνά το 50% και φτάνει το 80% από τις 6 Νοεμβρίου.
Επιπλέον, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Επιτροπίδης υποστήριξε ότι εάν προστεθούν τα θερμαντικά στους εξωτερικούς χώρους το κόστος τριπλασιάζεται.
«Το κόστος των λεγόμενων μανιταριών θέρμανσης είναι ήδη από 30 -50 ευρώ ανά τραπέζι που αφήνει 6 ευρώ στο μαγαζί», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, τόνισε πώς αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τις προκρατήσεις την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων. «Σε καμία περίπτωση δεν φτάνουμε τα επίπεδα του 2019, αλλά έστω και με 30% κάτω, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε», ανέφερε.