Κατά 116% αυξήθηκαν τα κέρδη της Γ. Γιαννούσης ΑΒΕΕ το 2000

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2001 16:06

Σε 884 εκατ. δρχ. ανήλθαν το 2000 τα προ φόρων κέρδη της εισηγμένης εταιρείας Γ. Γιαννούσης ΑΒΕΕ σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 116% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, όταν τα προ φόρων κέρδη της είχαν διαμορφωθεί στα 409 εκατ. δρχ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2000 ενισχύθηκε κατά 7% και έφθασε τα 3,35 δισ. δρχ. από 3,13 δισ. δρχ. το 1999. ]

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η εντυπωσιακή αύξηση της κερδοφορίας κατά την περσμένη χρήση αποδίδεται στις θετικές συνέπειες από την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, το οποίο επέφερε δραστική μείωση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με την υπάρχουσα τεχνογνωσία. Παράλληλα, η ανάληψη από την Γ.Γιαννούσης ΑΒΕΕ του συνόλου των βαφικών εργασιών και φινιρίσματος των θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Κλωνατέξ, στον τομέα υφάσματος έτοιμου ενδύματος, επέτρεψε στην εταιρεία να συνδυάζει την παραγωγή της με ένα σταθερά αναπτυσσόμενο όγκο πωλήσεων.

Τέλος, στο διάστημα των τριών ετών που έχει μεσολαβήσει από την εισαγωγή της εταιρείας στο ΧΑΑ έχει υλοποιηθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 2,3 δισ. δρχ. χρηματοδοτούμενο αποκλειστικά από ίδια κεφάλαια και το οποίο αφορούσε σε αγορά μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα